duminică, 19 septembrie 2010

10 miracole crestine ce au uimit lumea

Aparitia Fecioarei Maria in Zeitoun (1968 – 1970)

Una dintre cele mai faiomoase aparitii ale Fecioarei Maria a avut loc in Zeitoun, Cairo. Imaginea a fost vazuta de cateva milioane de oameni intr-o perioada de 2-3 ani. Patriarhul Bisericii Copte a confirmat aparitia ca fiind una reala.

Moastele

Moastele sunt ramasite trupesti ale unor sfinti care nu au putrezit dupa moartea acestora. Acestea constituie un criteriu (desi nu determinant) in canonizarea sau declararea unui sfant de catre Biserica. Sute de astfel de moaste au fost descoperite de-a lungul timpului, printre cele mai celebre de la noi din tara fiind cele ale Sf. Imp. Constantin si Elena, Sf. Dimitrie cel Nou, Cuv. Parascheva, iar in Biserica Catolica cele ale Sf. Bernadette sau ale Sf. Silvan.

Therese Neumann (1896 – 1962)

Theresse NeumannTherese Neumann a fost o crestina catolica, de nationalitate germana, cunoscuta pentru stigmatele sale. Semnele patimilor lui Hristos (rani pe spate, pe frunte, la maini si picioare) ii apareau in fiecare vineri din Saptamana Patimilor. Acestea nu se vindecau si au putut fi constatate pe corpul sau si dupa moarte. Din anul 1922 pana la moartea sa (1962), Therese Neumann nu a mancat nimic altceva in afara de Sf. Euharistie. Acest fapt a fost confirmat in iulie 1927 de catre un medic si de patru calugarite franciscane care au supravegheat-o timp de doua saptamani. Discutiile pentru canonizarea sa ca sfant au inceput in Biserica Catolica in urma cu trei ani.

Statuia din Akita (1973 – 1975)

In 1973, sora Agnes Katsuko Sasagawa din Akita, Japonia, a avut o viziune cu Fecioara Maria. Pe 28 iunie, o rana in forma de cruce a aparut in podul palmei stangi a lui Agnes. Cateva zile mai tarziu, maicile au observat cum din palma dreapta a unei statui a Fecioarei Maria, aflata in biserica manastirii, au inceput sa curga picaturi de sange. Acest lucru s-a intamplat pana pe 29 septembrie, cand semnele au disparut. Doi ani mai tarziu, aceiasi statuie a inceput sa planga. Un profesor al Institutului de Medicina Legala din Akita a confirmat ca lacrimile si sangele sunt de natura umana. In iunie 1988, cardinalul Ratzinger (actualul papa Benedict al XVI-lea), sef al Biroului de Investigatii, a declarat minunile autentice.

Lourdes (1858)

Aceasta aparitie a Feciorei Maria a fost semnalata pe 11 februarie 1858, cand Bernadette Soubirous, o tanara in varsta de 14 ani, a povestit mamei sale ca a vazut o `doamna` in pestera Massabielle. Bernadette strangea lemne pentru foc impreuna cu sora sa si un prieten. Aparitii asemanatoare au avut loc cu alte 17 ocazii in acel an. Tanara a fost indemnata sa sape la baza unei stanci, unde va gasi un izvor. Izvorul a fost descoperit si constituie in prezent un loc de pelerinaj pentru milioane de oameni ce vin la aceasta pestera. Au fost semnalate numeroase vindecari miraculoase, confirmate de oficialitatile medicale din localitate.

Iosif de Cupertino (1603 – 1663)

Iosif de Cuperino este un sfant italian, cunoscut pentru faptul ca putea sa leviteze. Este considerat ocrotitorul celor care calatoresc cu avionul, al persoanelor cu handicap mental si al elevilor putin inzestrati. A fost canonizat in 1967. Unul dintre cele mai faiomoase zboruri ale sale este cel care a avut loc in prezenta papei Urban VIII.


Salul Sfantului Juan Diego (1474 – 1548)

Tilma Sf. Juan DiegoJuan Diego Cuauhtlatoatzin este un sfant de origine mexicana. Aflat in drum spre unchiul sau muribund, sfantul a avut o viziune cu Fecioara Maria care l-a asigurat ca unchiul sau nu va muri. Mai mult, i-a cerut sa urce pe un deal pentru a culege flori (desi era luna decembrie). Juan Diego a ascultat si a gasit pe o colina trandafiri, pe care i-a dus ulterior episcopului. Acesta a putut sa vada pe salul lui Juan imaginea cunoscuta ulterior sub numele de `Doamna din Guadelupe`. Impresionat, ierarhul a poruncit construirea unui adapost, astazi loc de pelerinaj, pe colina unde sfantul a avut viziunea.

Padre Pio (Sfantul Pio de Pietrelcina) (1887 – 1968)

Francesco Forgione, cunoscut mai traziu drept Padre Pio, este un sfant italian, preot in ordinul monahal Capuchin, renumit pentru stigmatele sale. Desi a pastrat mult timp secrete ranile sale, acestea au fost in cele din urma analizate de numerosi oameni de stiinta. Moastele sale sunt pastrate astazi in biserica San Giovanni.

Minunea din Lanciano (700 d. Hr.)

In jurul anului 700 d. Hr, un calugar din orasul italian Lanciano a fost desemnat pentru a savarsi liturghia in biserica Sf. Legontian. In timpul slujbei, a vazut cum painea si vinul devin carne si sange – evidente pastrate pana astazi. Cazul a fost investigat in 1970-1971 de un grup de profesori ai Universitatii din Siena. Acesta a constatat ca atat carnea, cat si sangele sunt de natura umana, grupa AB.

Miracolul Soarelui

Acesta a fost observat de peste 100 000 de oameni, in data de 13 octombrie 1917, in apropierea localitatii Fatima, Portugalia. Trei copii de ciobani au prevazut evenimentul – lucru atestat de ziarele locale. Conform martorilor oculari, dupa o ploaie, soarele a aparut dintre nori sub forma unui disc opac ce se rotea. Mai multi dintre cei prezenti au declarat ca hainele, complet ude de la ploaie, au fost uscate instantaneu. Evenimentele au fost confirmate de Avelino de Almeida, reporter pentru ziarul portughez O Seculo si de Dr. Joseph Garrett, profesor de stiinte naturale al Universitatii din Coimbra. Minunea a fost pusa pe seama Fecioarei Maria de Fatima si a fost atestata de care Biserica Romano-Catolica in 1930.

Sursa: www.listverse.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu